Több módon elkészíthető a vöröslencse

Az ember hajlamos néha belefeledkezni a megszokásokba és ilyenkor még csak nem is gondol arra, hogy min lehetne változtatni. Az egysíkú táplálkozás elég komoly problémákat jelent a mindennapokban, főleg akkor, ha nem készítünk harapnivalót, hanem inkább a gyorsételek felé kacsintgatunk.

Ezen megéri változtatni és kipróbálni olyan újdonságokat, mint a vöröslencse. Bár ez valójában kevésbé hat érdekességként, ugyanis ezt a hüvelyes növényt már régóta termesztik és használják a különböző kultúrákban. Előnyei közé sorolható, hogy viszonylag rövid ideig kell áztatni és gyorsan megfő. A vöröslencse sokféle étel alapanyagként megfelel. Készíthető belőle leves, főzelék, krém, valamint fasírthoz is gyakran használják.

Előnyösen hat az emésztésre és serkenti az immunrendszer működését. Jelentős az Omega 3 és 6 tartalma. Egyszerűen remek nitrogénforrás, ezért nagyobb energia befektetés esetén fokozni tudja az erőnlétet és fejleszti az izmokat. A vöröslencse új élményt fog vinni az étkezésbe. Amennyiben eddig csak kacérkodtunk a kipróbálás gondolatával, akkor itt az ideje, hogy a megvalósítás útjára lépjünk!