Miként eredményes az izomláz enyhítése?

A legtöbb embernek ismerős lehet ez az érzés, főleg azoknak, akik intenzív edzéseket végeznek. Az izomláz enyhítése számos módszerrel eredményes lehet. A könnyű mozgás, mint a séta és a biciklizés, segíthet a véráramlás fokozásában, ami felgyorsítja a regenerációt. Az elegendő mennyiségű víz fogyasztása szintén hatásos lehet, mivel a hidratálás jót tesz az izmoknak. Jeget is tehet az érintett területre, ami azért előnyös, mert csökkenti a gyulladást. Az izmoknak némi időre van szükségük a megújuláshoz, ezért pihentetni kell azokat. Az izomláz enyhítése masszázzsal is kivitelezhető, ugyanis hozzájárulhat az izomtónus csökkenéséhez és élénkíti a vérkeringést. Ha új edzésformát próbál ki, akkor fokozatosan növelje a terhelést, annak érdekében, hogy az izmok alkalmazkodhassanak!

A jóga tégla stabilitást ad

A termék sokféle módon segíthet a gyakorlatok során. A jóga tégla kifejezetten hasznos a nehezebben kivitelezhető pozíciók esetén, mivel alátámasztást biztosít. Az alkalmazásával növelhető az egyensúly megtartása és a stabilitás. Akiknek korlátozott a mozgástartományuk, azoknak különösen jól jön, hiszen optimális nyújtást tesz lehetővé. A használatával megbizonyosodhat arról, hogyan helyezkednek el a különböző testrészek egyes helyzetekben. Ennek köszönhetően fejlesztheti magát és folyamatosan növelheti a kihívásokat. A jóga tégla eltérő magasságokban és szögekben alkalmazható, így a gyakorlatok széles skálájához igazodik. Az alátámasztás azért jó, mert segít elkerülni a sérüléseket, főleg olyan pózok felvételekor, amikor fennáll a túlnyújtás veszélye.

A hengerezés felgyorsítja a regenerációt

Ezt a remek sporteszközt testmasszírozóként használják. Általában a hengerezés célja az izomfeszültség csökkentése, a mozgástartomány javítása, valamint a regeneráció elősegítése. Különösen hatásos lehet edzés után vagy előtt, mivel ellazítja az izmokat. Fokozza a véráramlást, aminek következtében hamarabb távoznak a méreganyagok és lerövidül a felépülési idő. A folyamat intenzitása szabályozható a test súlyának az áthelyezésével. A tevékenység közben semmilyen fájdalomra nem kell számítani. A hengerezés által növelhető a mozgékonyság. Akiknek sérüléseik vagy egészségügyi problémáik vannak, azok mindenképpen konzultáljanak fizioterapeutával, mielőtt belevágnak a dologba! Minden testmozgást kedvelő személynek érdemes megfontolni ezt a lehetőséget.

Az SMR henger használata gyerekjáték

Első lépésként ki kell választani azt az izomcsoportot, amit szeretne ellazítani. Az SMR henger használata könnyen elsajátítható. Feküdjön le a földre és helyezze az eszközt az érintett terület alá. Ezután kezdje el lassan görgetni a testét oda-vissza, az izom teljes hosszában. A nyomás mértékét az Ön komfortérzete szabja meg. Érdemes fokozatosan növelni, hogy a test alkalmazkodjon. A fájdalmas vagy görcsös pontokon érdemes kicsit elidőzni, a gyorsabb regenerálódás érdekében. Ehhez általában 20-30 másodperc tökéletesen elegendő. Az SMR henger használata semmiképpen nem szabad fájdalmas legyen. Az alkalmazására a legjobb időpont az edzés előtti bemelegítés, viszont utána is hatásos lehet, mivel segít visszanyerni az izmok optimális állapotát.