Kerámia tepsiben nem ég oda az étel

Hihetetlen, de végre vége a suvickolásnak! Mindez egy olyan anyagnak köszönhető, amit már évezredekkel ezelőtt feltalált és előszeretettel használt az emberiség. A kerámia edényeket, noha nem ebben a formában, de már évezredekkel ezelőtt használtak.

A kerámia tepsi megreformálja a konyhában a sütés, főzést. Az anyagösszetételének köszönhetően rendkívül tartós bevonatot képez, kitűnően bírja a magas hőmérsékletet és sérül olyan könnyen, mint a teflon.

Mégis a legnagyobb előnye, amiért minden háziasszony rajong, hogy nem tapad, nem ég le benne az étel. A több óráig tartó áztatás és a különféle súrolóporok használata már a múlté. Egy hagyományos tepsiben rendkívül makacs szennyeződések keletkezhetnek a magas hő hatására.

Ez nemcsak a kihívást jelentő mosogatás miatt számít elkeserítőnek, hanem az étel állagán is sokat ronthat. A kerámia tepsiben viszont egyszerűen nem ragad le az étel. A használata az ételeket illetően is sokkal egészségesebb, mivel minimális mennyiségű zsiradékra van szükség az fogások elkészítéséhez.