A derékfájdalom elkerülhető – dinamikus ülőpárna

Azoknak az embereknek, akik sokat ülnek, előbb vagy utóbb a derekuk jelezni fogja, hogy ez nem az a testtartás, amire az emberi test tervezve lett. Ebben jelenthet segítséget a dinamikus ülőpárna, ami a derék mozgási lehetőségét bővíti ülés közben. A mozgással foglalkozó terapeuták és orvosok szerint, az ülés az egyik legegészségtelenebb testtartás sz embernek.

Az izmok sajátja, hogy állandóan mozogniuk kell és amikor az ülő testhelyzet miatt órákra merev tartásra kényszerülnek, ez idő alatt természetellenes erőt kell kifejteniük. Ezt az állapotot hivatott a dinamikus ülőpárna oldani. Két fajtája van. Az egyik vékony bordázattal ellátott, a másik pedig gumitüskékkel.

Mindkettő használható széken ülve, illetve álló helyzetben való egyensúlyozáshoz. A tüskékkel ellátott modell arra is kiváló, hogy az ember rátegye a talpát és akár ülve, akár állva egyszerűen zokniban taposson rajta. A dinamikus ülőpárna olyan egyszerű egészségvédő eszköz, ami csekély anyagi befektetéssel, már rövid ideig való gyakorlással segíti az ülőmunkát végzők derékfájdalmainak és károsodásának kialakulását.

Az ember egy kis odafigyeléssel és gyakorlással sokat tehet önmagáért és azért, hogy a testi épségét megőrizze, még annak ellenére is, hogy olyan munkát végez, ami egészségtelen testtartásra kényszeríti.

Mindenkinek van a munkanap folyamán néhányszor 10-15 perc szabadideje, ez idő alatt pedig elvégezhet egy kis izomlazítást. Természetesen nagyon fontos a mozgás rendszeressége, hiszen a napi minimum 8 óra ülésből származó izomfeszültséget nem elég hetente egyszer ellazítani. A rendszeresen végzett masszázs is sokat segíthet, de a dinamikus ülőpárna használata is fontos.