Dieteikai tanácsadás bármikor igényelhető

A táplálkozási szakértők segítséget nyújthatnak az egészséges étrend kialakításában. A dietetikai tanácsadás kérhető allergia vagy ételérzékenység esetén. A megfelelő étrend összeállítása nem egyszerű feladat, ha valaki a tejre, a gluténra, vagy például a földimogyoróra érzékeny. A hisztaminban szegény menü meghatározása sem könnyű. Több nap is eltelik, amíg a szakember előírja az ételek listáját. A kiiktatott tápanyagokat valamilyen formában pótolni kell, így erre a dologra is különösen kell figyelni. Fontos, hogy a szervezet ne szenvedjen hiányt.

A dietetikai tanácsadás segíthet abban, hogy változás útján induljon el. Egészségesebb életet élhet, ha étrendváltoztatással egybekötve elkezd sportolni. A mozgás rendkívül jó, hiszen felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat. Legalább heti 2-3 alkalommal menjen el futni vagy végezzen tornagyakorlatokat! A dietetikai tanácsadás kortól és nemtől függetlenül mindenkinek jól jöhet. Ha túlsúllyal küzd vagy csak szeretne az életvitelén változtatni, akkor forduljon a szakemberekhez!

Az internetes oldalak hatalmas segítséget nyújthatnak az információszerzésben. A dokio.hu weboldalra klikkelve bővebben tájékozódhat a kialakult problémával kapcsolatban. A személyre szabott tudástár és az időpont foglalási rendszer mellett, elérhető a tünetellenőrzés opció, amely által pontos képet kaphat az aktuális panaszról. Ha szeretne ezzel a lehetőséggel élni, akkor nincs más dolga, mint regisztrálni. A jelentkezés nagyon egyszerű, csupán a virtuális űrlapot kell kitöltenie.

Ha sikeres a folyamat, akkor e-mail-en keresztül értesítést kap. Bővebben elolvashatja a honlapon, hogy milyen dokumentumokat kell magával vinni a magánklinikára. Lehetőleg legyen Önnél a TAJ-kártya, a személyi igazolvány és a lakcímkártya! A vizsgálatra körülbelül 10-15 perccel korábban menjen, hogy az adminisztrációt el tudják végezni. Ha elkésik, akkor új dátumot kell választania. Abban az esetben, ha egyáltalán nem tud elmenni, akkor olvassa el honlapon, hogy mit kell ilyenkor tenni!