Ha külföldi munka, akkor német magyar szótár!

A német az egyik legnehezebb nyelv, már ha a kiejtést próbáljuk gyakorolni. A csábító munkalehetőségek miatt azonban sokan szeretnének egy német magyar szótár kíséretében kijutni az országba. Amikor az ember tervezi az életét, akkor próbál olyan helyzeteket keresni, ahol nem kell új nyelvet megtanulnia.

Mégis, ha új országba költözünk, akkor egyszerűen nem marad más lehetőségünk. A legrosszabb, amit tehetünk, ha bezárkózunk és a magyaroktól hemzsegő munka után magyar műsort nézünk a tévében. Az emberi agy nagyon különlegesen működik, sokszor akaratlanul is ragad rá valami a kultúrából, ami körülveszi. Ehhez azonban mindig az kell, hogy merjünk kimenni az utcára és engedjük magunkhoz közel a németül beszélőket.

A német magyar szótár kötelező elem lesz, mivel gyorsan megtaláljuk benne a keresett szavakat és kifejezéseket, de a legfontosabb mindig a beszélgetésen alapul. Halljuk, hogy mit mondanak az emberek, próbálunk kommunikálni és közben otthon is törhetetlenül tanuljuk a nyelvtant. Ez pedig látványos eredményeket hoz.