A repceméz nagyon különleges

Az egyik legnagyobb előnye, hogy közvetlenül szűrés után kerül az üvegbe, ezért minden alkotóeleme károsodás nélkül jut a szervezetbe. A repceméz erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású.

Kifejezetten alacsony a savtartalma, ennek köszönhetően azok az emberek is fogyaszthatják, akik gyomorbántalmakkal küzdenek. Magas vastartalma miatt, vérszegénység ellen is kiváló döntésnek bizonyul. Enyhe zamata miatt nem veszi el az italok aromáját, így bátran keverhető teába vagy kávéba. Az állaga krémes, ezért könnyen felhasználható, így sütéshez is jó alapanyag. A repceméz remek választás a legyengült szervezet, illetve az immunrendszer regenerálására. A kimagasló szőlőcukor tartalmának hála, kitűnő energizáló, ezért a sportolóknak, a szellemi és fizikai munkát végzőknek egyaránt javasolt beiktatni az étrendjükbe.

Az alkalmazását illetően, esténként 1-2 teáskanállal ajánlott valamilyen módon bevinni a szervezetbe. A repceméz egyedülálló kémhatásának tudható be, hogy napjainkban egyre gyakrabban használják lúgosító kúrák alkotóelemeként.