A Mercedes alufelniről néhány mondatban

Valószínű nem kocsitulajdonos, vagy egyáltalán nem rajong a verdákért az a személy, aki még nem gondolkodott el egy adott ponton az új felnik megvásárlásán. Tény és való, hogy az Alfa Romeo felni felszerelését követően a járgány sokkal szebb és mutatósabb lesz. Épp ezért van az, hogy sok embernél a gondolat tettet követ. De egy percre sem szabad elfelejteni, hogy bármennyire dögös az adott Alfa Romeo felni szett, az a legfontosabb, hogy a keréktárcsákkal az ember egy cseppet se rontson, sőt, inkább javítson az autó a teljesítményén, viselkedésén.

Ezért is kell bizonyos dolgokra odafigyelni, amikor a vásárlásra kerül sor. Az Alfa Romeo felni beszerzése mellett sokan azért döntenek szinte gondolkodás nélkül, mert ugye ezzel csökkenteni lehet a rugózatlan tömegeket. Azonban sok alufelni esetében sajnos ez nem így van. Hiába csinos a tárcsa és a peres gumi kombináció, ez legtöbbször nehezebb, mint a lemezfelni a ballonos gumival. Emiatt pedig még nő is a rugózatlan tömeg.

Sokan ezt nem veszik számításba, és csak azért veszik meg az Alfa Romeo felni eszközt, mert az szép. Nagyon kevés a kivétel. Általában drága könnyűfém keréktárcsát kell választania az embernek ahhoz, hogy valóban csökkenjen a rugózatlan tömeg. Sajnos nincs ez másképp a Mercedes alufelni esetében sem. Itt, ha a tömeg kérdése le van tisztázva, akkor nyugodtan lehet más témára koncentrálni. Például az egyik legalapvetőbb tulajdonságra, a Mercedes alufelni felépítésére.

Itt nem maradhatnak ki a colstokkal, sublerrel mérhető adottságok sem. Ennek kapcsán is sok a megválaszolatlan kérdés. Minden Mercedes alufelni 5 fontos mérettel bír. Ezekkel tanácsos egyenként foglalkozni abban az esetben, ha nem akar az ember többet ártani, mint segíteni. Egy kicsit zavaros a helyzet a méreteknél, mert egyeseket hüvelykben, magyarul colban szokás megadni, másokat milliméterben. A Mercedes alufelni tekintetében persze ez nem kéne zavarjon senkit sem, hiszen az összehasonlíthatóság adott. Amit az egyik tárcsánál colban mérnek, azt a másiknál is. Ezzel pedig sokkal egyszerűbbé válik a szituáció.