A baba hinta, mint fejlesztő eszköz

A baba kiegészítőket böngészve az interneten, magazinokban vagy a boltban, gyakran merül fel a kérdés a szülőkben, hogy az adott termék mire jó még, a mutatós mivoltán kívül? A baba hinta az őseink által is ismert eszköz volt. Miért alkalmazták és tesszük ezt a mai napig mi is? A csöppség azért nyugszik meg az ölelésében, mert a mozgás az anyaméhet idézi. Később, kisgyermekkorban is kiválóan oldja a szorongást. Amellett, hogy kellemes időtöltés, számos előnye is van. Minden érzékszervet megdolgoztat, fejlődik a jobb és bal agyfélteke közötti kapcsolat.

Ez elősegíti a kreativitást, a gyermek könnyebben tanulhat meg írni és olvasni. Számos baba hinta megtalálható a piacon. A legtöbbek által használt a fotel alakú darab. Egészen pici kortól belehelyezhető, tartja a hátat, miközben a csöppség nézelődhet, pihenhet benne. Hátránya, hogy gyorsan kinövik. A közismert ajtófélfára szerelt baba hinta csak 5 hónapos kortól használható, ami a lurkó lábizmait, combizmait erősíti, de fejleszti az egyensúlyérzékét is.

Etetőszékek, közös étkezések

Enni vagy inni ne adjunk a gyermeknek, amikor a hintában tartózkodik, mert balesetveszélyes! Étkezési célra készültek az etetőszékek. Ajánlott már egészen pici korban hozzászoktatni a gyermeket a közös étkezésekhez, így mire bölcsibe, óvodába megy, sikerrel elsajátítja a kulturált étkezési szokásokat. A szülő ebben az esetben is mintául szolgál, akár az asztalnál való viselkedést, akár a tányér tartalmát vizsgáljuk.

Etetőszékek kaphatóak hordozható kivitelben is, így ha elutazunk vagy az étterem nem rendelkezik etetőszékekkel, csak elővesszük az autóból. Az étkezések hozzájárulnak a rutin kialakításához is. Rendszert visznek a gyermek életébe. A beszélgetések, az együtt töltött percek a család minőségi ideje. A hordozható modelleken kívül, vannak székre szerelhető példányok és saját bútordarabként funkcionálók is. Nyaraláskor se felejtsük otthon! Ügyeljünk arra, hogy az ülőkéje párnázott, kényelmes legyen, de mégis a derekat jól megtámassz!