Széles skálán mozog a whiskey ár

A gabonapárlatok a szigeten is népszerűek, a kis és nagy szigeten egyaránt. Írország és Skócia az őshazája, ahol napjainkban a whiskey ár hasonlóan alakulmint bárhol a világon. A XX. sz elején történt

Amerikába való kivándorlással, a nagy szigetre, az új kontinensre is átkerült a lepárlás tudománya és a bevándorlók ott is éltek ezzel a szokásukkal. Leggyakrabban malátából és különféle gabonákból főzték, így készül ma is, aztán a kellemesebb íz elérése érdekében, bizonyos ideig tölgyfahordókban érlelték.

Ettől színe aranybarnára változott és jellegzetes aromát is kapott. Manapság a whiskey ár egyik fontos meghatározója, hogy hány éves, vagyis meddig állt a hordóban.

Emellett a márkanév is számít, hiszen mára már számos forgalmazói márkanév vált ismertté, mint pl. Ballatines, Johnnie Walker, Jack Daniels, Jim Beam de számos kanadai és japán cég is képviselteti magát a piacon. A whiskey ár elsősorban a minőség függvénye, hiszen mára ez a kezdetben egyszerű és olcsó ital igazi művészetté vált.