Sokrétűek lehetnek a hajhullás okai

Bárkinél előfordulhat, hogy hajmosás vagy fésülködés után nagymértékű hajhullást észlel, sok szál marad a kádban, illetve a fésű fogai között. Ez rendkívül kellemetlen érzést nyújt, ráadásul a megjelenést is rontja, ha több hajszál látható a ruhán. A hajhullás okai mindig szerteágazóak, de ugyanakkor rengeteg esetben vezethető vissza a probléma kialakulása a hajhagymák nem megfelelő táplálására.

Persze a gondot előidézheti gyógyszerek mellékhatása, gyulladásos góc a szervezetben, különböző betegségek, a fejbőr kóros elváltozásai, valamint a hirtelen hormonális változások is. Tehát a hajhullás okai különbözőek lehetnek és elmondható az is, hogy először a kiváltó okot ajánlott megszüntetni, mert akkor meglehet, hogy a hajvesztés megszűnik. De azért mégis jó a folyamatot megtámogatni valamilyen természetes készítménnyel, aminél nem kell mellékhatásokkal számolni. Bármelyek legyenek a hajhullás okai, nagyon jót tesz a Varga Hajcseppekben megtalálható csaknem 20-féle gyógynövény kivonat.

Nem megoldhatatlan a hormonális hajhullás kezelése

Nők esetében ez a probléma a menopauza során jelentkezhet, amikor az ösztrogénszint csökken és a női szervezetben is termelődő tesztoszteron túlsúlyba kerül. A férfiaknál is szükségessé válhat a hormonális hajhullás kezelése, ha kialakul az androgén alopecia. Ugyanis egyre terjeszkedő kopasz foltot eredményez a fejtetőn a hajhagymák egy részének fokozatos elhalása, de a halántékok között és a tarkó felett körben megmarad a haj. Ennek a kopaszodásnak a kiváltó oka nem más, mint a férfi nemi hormonok fokozott termelődése és a hajtüszők örökölt érzékenysége a tesztoszteronból képződő dihidrotesztoszteronra.

Ezért úgy a férfiaknál, mint a nőknél előfordulhat, hogy szükséges a hormonális hajhullás kezelése. Fontos tudni, hogy hormonrendszeri megbetegedések kivizsgálása után, a megfelelő terápia megkezdése mellett, lassan a hajhullás is rendeződni fog. A fentebb említett hajhullás elleni és hajerősítő cseppek a legjobb döntést jelentik a hormonális hajhullás kezelése céljából. A benne lévő gyógynövények nem okoznak csalódást.