Írország másik kedvence, a Baileys

Az ír viszki messze földön híres, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az ország a likőrökről is ismert. Ott van például a Baileys, aminek a története a 20. század második felében kezdődött, Dublinban. David Dand, akit az ital keresztapjaként is szokás nevezni, mindig is valami újra vágyott és megannyi itallal próbálkozott.
A célja, hogy egy sajátos ízű, kellemes, krémes finomságot hozzon létre.  Akkoriban az ír whisky eladása kicsit akadozott és természetesen a készletek csökkentésére is jól jött volna egyfajta megoldás. Meg is jött az ötlet, hogy kombinálni kellene Írország legismertebb szeszes italát, a whisyt a szintén kedvelt, különleges minőséget rejtő ír tejjel.

Ezen próbálkozás volt az első lépés a Baileys megteremtése felé. Azonban nem ment egyszerűen az egész, hiszen az alkoholos nedű és a tej nem alkottak homogén italt. Több éves kísérletezés után, szakemberek segítségével azonban megszületett a Baileys krémlikőr. Az azóta eltelt 50 év pedig bebizonyította, hogy megérte a több éves próbálkozás, hiszen egy olyan itallá vált ez, amit milliók fogyasztanak szerte a világban.