Sikerrel végezhető a csempe körkivágó használata

A technológia sokat fejlődött az utóbbi években, amire szükség is volt, hiszen rendre jelentek meg az újabb megoldások, főként az építőipar területén. Manapság, a gyémánt csempe körkivágó használata már mindennapossá vált. Nem volt ez mindig így.

Most viszont, hogy már bárki igénye szerint válogathat az igen széles kínálatból, érdemes okosan dönteni és kifejezetten a gyémánt lyukfúró készlet mellett voksolni. Mielőtt górcső alá vennénk a széles készletkínálatot, először ismerkedjünk meg közelebbről a körkivágó alkalmazásának jelentőségével!

A csempe körkivágó nem okoz csalódást

Az építkezések, felújítások egyik utolsó lépése, amikor a felületek végleges kialakítása megtörténik festéssel vagy egyéb burkolási módokkal. A fürdő, konyha, előszoba, terasz esetében gyakori a természetes alapanyagokból készült padlólapok alkalmazása. Amint ezek kerülnek lefektetésre, úgy a kiemelt minőségű és egyedi felépítéssel rendelkező csempe körkivágó jó, ha kéznél van.

A mázas kerámiákon túl, a keménység egy magasabb fokra lép, amivel a vídiák már nem igazán tudnak megbirkózni. A tudományos lépés nem váratott sokat magára, hiszen a gyémánt csempe körkivágó gyorsan megjelent a piacon. A TLS kínálatában több megoldás is létezik.

Remek példa erre a TLS VIPER gyémántszemcsés lyukfúró, ami száraz és vizes körülmények között egyaránt bevethető. A gránittal is könnyedén megbirkózik, ráadásul állandó és stabil teljesítményt nyújt. A csempe körkivágó kedvező ár-érték arányban van jelen, valamint az alkalmazásával csökkenthető az esetleges anyagveszteség, forgácsolódás mértéke. Rengeteg érv szól mellette.

A TLS VIPER csempe körkivágó használata

A TLS VIPER mellett, a legtöbb csempe körkivágó használata megoldható vizes és száraz körülmények között egyaránt. A vizes környezet minden esetben segíti a munkafolyamat során keletkező hő elvezetését, ezzel kitolja a termékek élettartamát, miközben javítja a hatásfokot.

Az sem mellékes, hogy a porképződéstől sem kell ilyen esetben tartani, ugyanis a folyamatosan adagolt folyadék megelőzi annak keletkezését. A csempe körkivágó használata történhet a lapok felhelyezése előtt, de a ragasztó száradása után is. A legtöbb esetben a fejeket sarokcsiszolóra illesztik fel, M14-es csatlakozással. Ez a szerszám könnyebben tartható és nagyobb stabilitást nyújt. Amire mindig érdemes figyelmet szentelni, az a megfelelő fordulatszám.

Ajánlott olyan készüléket választani, amelyiken a sebesség állítható. Az akkumulátoros változatok erre kimondottan megfelelnek. A csempe körkivágó használata előtt, a felület mindig legyen megtisztítva, mert a szennyeződések, porszemcsék a lyukfúró fej megugrását eredményezhetik, aminek következtében repedés, törés jöhet létre. A tisztítás után, 45 fokos szöget tartva lehet elkezdeni a közelítést a lap felé, majd lassú és körkörös mozdulatokkal haladni előre a teljes áttörésig.

A gyémánt lyukfúró készlet jó befektetés

A csempe körkivágó használata során teljesen mindegy, hogy a gyémánt lyukfúró készlet egy meghatározó eleméről van szó, esetleg külön megvásárolt fejről. Viszont, ami egyértelműen a szett beszerzése mellett szól, az nem más, mint a költséghatékonyság.

A gyémánt lyukfúró készlet kedvező ár-érték arányon vásárolható meg és tetszés szerint választható ki, hogy pontosan hány darabos legyen. Az összeállítás többnyire annak függvényében történik, hogy melyek azok a leggyakrabban alkalmazott mérettartományok, amelyekre esetenként szükség lehet.

A gyémánt lyukfúró készlet elérhető 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 16 és 24 darabos kiszerelésben. A fejek mellé járó alumíniumból készült koffer pedig gondoskodik a kényelmes és gyors szállításról. Most pedig tekintsük meg, hogy a bizonyos átmérőjű csempe körkivágó használata mikor kaphat főszerepet!

A csempe körkivágó használata az átmérők függvényében

A 3-12 mm között terjedő átmérőjű fúrókat általában csavarok, tiplik helyének elkészítésére alkalmazzák. A csővezetékek átmérője általában 20-50 mm között változik. 60 mm felett pedig következnek az olyan szerelvények, mint a konnektorok, kapcsolók. 120-150 mm átmérőjű csempe körkivágó használata a lefolyó csövekhez jön jól. Nincs tehát más teendő, mint dönteni és leadni a rendelést a burkolatszintezo.hu oldalon.