Sétarepülés Budaörs repülőteréről startolva

Budaörsi-medencében helyezkedik el Magyarország legrégebbi repülőtere. Innen indul útjára számtalan vitorlázó, helikopteres, oldtimer és sétarepülés Budaörs gyönyörű régióját maga mögött hagyva, majd végül visszaérkezve ugyanide. 126 méterrel a tengerszint felett terül el és tömegközlekedéssel is viszonylag egyszerűen megközelíthető. A második világháború végére, sajnálatos módon az összes budapesti repülőtér lebombázásra került és a budaörsi volt az egyetlen, ami használható állapotban maradt.

Itt kezdték el újra elindítani a repüléseket, 1950-ben pedig mar újra megvalósulhatott a sétarepülés Budaörsről indulva, továbbá mezőgazdasági céllal is indíthattak gépeket. Manapság már széleskörűen kihasználhatóak a helyszín adottságai és különösen fontos szerepet tölt be a hazai repülés vonatkozásában. A hegyekkel körülvett táj is elsőrangú itt, minden sétarepülés Budaörs területe felett feltárja a szebbnél-szebb természeti kincseket. Érdemes mindenkinek legalább egyszer megtapasztalnia ezt az egyedülálló légi élményt.

Balatoni sétarepülés ebéddel és sétával

A Farkashegyi repülőtérről indulva, különböző égi kalandokban vehetünk részt. Ezek egyike a specifikus és mámorító balatoni sétarepülés, aminek a hossza 1 órától egészen 3 órás terjedelemig tarthat, az aktuális program függvényében. Az egyik népszerű opció, amikor nem csupán a fellegekből csodálhatjuk meg a Balatont, hanem leszállva a földre, néhány óra leforgása alatt egy finom ebédet is elfogyaszthatunk, majd lehetőségünk adódik vízparti sétára is.

Egy balatoni sétarepülés kitűnő program pároknak, akik nem a szokványos módon ünnepelnék meg az évfordulójukat. Természetesen nem is kell hozzá különösebb indok, hogy benevezzünk egy ilyen élményre, hiszen bármikor érdemes ,,csak úgy” átélnünk ezt a kalandot. Aki egy kedvezőbb árú programot szeretne, aminek nem része a leszállás, választhatja a balatoni sétarepülés másik verzióját is. Ennek keretein belül 60 percig élvezhetjük a lenyűgöző természeti képződmények látványát.