Nagy múlttal rendelkezik az Onedin család

Az állandó rohanás és gürcölés nagyon komolyan meg tudja terhelni az ember mindennapjait, ezért olykor szükség van némi lazításra. Ennek számos módja létezik, de a modern világban a legtöbben úgy döntenek, hogy leülnek a televízió képernyője elé és megnéznek egy jó filmet. Bár már nem egy mai történet az Onedin család, de ettől még hihetetlenül izgalmas és érdekes eseményeket dolgozott fel. Megközelítőleg 50 éve annak, hogy az első rész lement ebből a neves sorozatból a BBC adóján.

Hazánkba 1979-ben jutott el. Komoly sikert értek el vele az alkotók, ugyanis az Onedin család rengeteg ember kedvencévé vált. Az egész történet alapját Cyril Abra kiváló regénye adta, ami egy olyan ember életét dolgozza fel, aki hajóstársaságot akar alapítani, de nem volt meg ehhez a kellő tőkéje. A hősnő apja ugyanakkor éppen megfelelő méretű hajóval rendelkezett és innen indul el egy romantikus szál is, ami az Onedin család karakterei között szövődik. Az 50 perces részekből összesen 91 darab készült. Valódi klasszikussá vált a filmtörténetben.

Az Onedin család szerelmi szálai a valóságban

Az írás Cyril Abraham tollából származik, egy mitikus tengeri szörnytől kölcsönözte az Onedin nevet. Howard Lang, aki a hajóskapitányt alakított a sorozatban, a való életben a tengerészetnél szolgált, tehát számára nem volt probléma a szerep kellő átélése, aminek hála valóban remek karaktert tudott alakítani. Az Onedin család két főszereplője Peter Gilmore és Anne Stallybrass nemcsak a filmben, hanem a való életben is összeházasodtak és közös életet éltek, ami a sorozatot követően szintén kitartott.

Valóban sikertörténet mindez, aminek érdemes részesévé válni, legalább arra a rövidke időre, amit a sorozat egyes epizódjai nyújtani tudnak. Az Onedin család igazi remekmű, amit mind a mai napig emlegetnek, annak ellenére, hogy már fél évszázad telt el az elkezdése óta. A colore.hu révén még jobban lehetőségünk van belelátni a történet szálaiba, valamint a szereplők életébe, ami biztosan kedvet fog teremteni ahhoz, hogy átéljük velük újból az izgalmakat.