Milyen pozitívumokkal rendelkezik egy italnagyker?

Az italnagykereskedések sokféle terméket árusítanak, mint például sör, bor, rövid-, alkoholmentes és egyéb különleges italok. Az italnagyker fontos szerepet játszik az éttermek, bárok, kiskereskedők és egyéb vendéglátóipari egységek ellátásában. Az italnagyker számos előnnyel bír a kisboltokkal és a nagy üzletláncokkal szemben.

A legfontosabb a nagyobb választék és az alacsonyabb árak. Nagyobb mennyiségű termékük van, amit nagykereskedelmi áron vásárolnak meg, így alacsonyabb árakat kínálhatnak vevőiknek. Ezen kívül szakértői ismereteik lehetnek az italokról és javaslatokat tudnak adni a vevőknek a megfelelő nedűk kiválasztásához.

Az italnagyker pozitívumai megnyilvánulnak továbbá az értékesítési és a marketing stratégiák terén is. Sokkal nagyobb mennyiségben tudnak vásárolni, mint a kiskereskedők, így nagyobb befolyásuk lehet a piacra és a szállítóikra is. Illetve lehetőségük van a nagyobb vásárlói csoportokra alapozott értékesítési akciókra, amelyek jelentős árkedvezményeket kínálhatnak az ügyfeleknek.