Milyen a megbízható babafürdető?

A babáknak készült kozmetikumok sok feltételnek kell megfeleljenek, hiszen az érzékeny bőrük még intenzívebben reagálhat a nem megfelelő összetevőkre, mint a miénk, ráadásul a bőr egységes működésére is sokkal rosszabb hatással lehetnek ezek.

Például a SLS és SLES, amit egyébként a felnőttek szervezete sem szeret igazán, a kicsiknek még kellemetlenebb tüneteket okozhatna, tehát nagyon fontos megnézni, hogy a kiválasztott babasampon vagy fürdető tartalmazza vagy nem ezeket az anyagokat.

Ahogy az is lényeges, hogy parabén, parafinolajak és GMO anyagok se legyenek benne, mert ezek szintén nagyon kockázatosabb lehet a picik egészségére nézve. Szerencsére egyre több gyártó figyel arra, hogy az általuk készített babasampon és egyéb nekik való termékek összetételében egyik említett összetevő se szerepeljen, de azért még mindig kevés az olyan, ami biztonsággal használható.

Ez leginkább csak a természetes, tanúsítottan bio babafürdető esetében mondható el, amiből ugyan még nem sok van a piacon, de azért, ha jól szétnézünk, találhatunk már néhány változatot. Többek között a BIOLA oldalán is fellelhető pár verzió, aminek várhatóan nincs mellékhatása, tehát érdemes lehet szétnézni a kínálatban.

Itt csak olyan termékek kapnak helyet, amelyek bioaktív hatóanyagokat tartalmaznak és mentesek mindenféle kockázatosabb vegyi anyagtól, illetve szintetikus úton előállított illatanyagtól, így az innen megvásárolt babaápoló termékek is garantáltan megbízhatóak, teljes mértékben bőrbarát. Próbálja ki Ön is valamelyik baba fürdetőt vagy -sampont, hogy élmény lehessen az esti fürdés, mindenféle extra rizikófaktor nélkül!