Mikor válhat szükségessé a padlófűtés keverőszelep?

Amikor egy új ingatlan megépül vagy a régebbi felújításra kerül, olyankor minden esetben át kell gondolni a megfelelő fűtés rendszer kiválasztását. A padlófűtés keverőszelep kétségtelenül alapvető elemnek számít, amit be kell szerezni.

Sokan ugyan nem is hallottak még erről a alkatrészről, de mégis kihagyhatatlan a szerepe. A következőkben sorra vesszük, hogy mit lehet tudni erről a berendezésről. Az épületgépészettel foglalkozóknak viszont nem kell bemutatni a padlófűtés keverőszelep létjogosultságát. A használati meleg víz rendszereknél, valamint a padlófűtésnél az egyik legfontosabb rész. Többek között, a forrázás elleni védelmet is ennek a kis szelepnek lehet köszönni. Bizonyos változata még napkollektoros fűtési megoldásoknál is bevethető.

Sokoldalúnak mondható a padlófűtés keverőszelep feladata, mert több folyamatban is szabályozóként működik. Általánosságban két- vagy háromjáratú elosztással rendelkezik, ez a legtöbb helyre elegendő lesz. Ahol padlófűtés kerül kiépítésre, ott megkerülhetetlen ez a termék.