Mikor kell fényvisszaverő kabát?

A sötét utakon az ember hajlamos elhinni, hogy mindenki látja, miközben a valóság egészen mást szokott mutatni. A fényvisszaverő kabát tényleg láthatóvá változtatja az embert, úgyhogy nemcsak az utak mellett dolgozóknak, hanem a bicikliseknek vagy esti futóknak is kötelező kellék lenne.

Valamiért sokan azt hiszik, hogy az éjjeli közlekedés könnyű és nem igényel extra figyelmet. Lehet, hogy a fekete kabát helyett kéket vagy zöldet vesznek fel, azonban az autósok az utolsó pillanatban szokták elrántani a kormányt, feltéve, hogy észreveszik az embert. Egy hosszabb út során nem mindenki nézi a záróvonalat, mivel ott nem kéne senkinek gyalogolnia.

A vezető tekintete gyakran a távolba mered és a közeledő autókra koncentrál. Ha valaki éppen ott sétál, fut vagy vár valakit, akkor a saját biztonságával játszik. Lehet, hogy az ember nem szabad akaratából kerül az út szélére, hanem a lerobbant kocsi mellett vár, vagy éppen a későre nyúlt plusz órákat végzi el, de ilyenkor kötelező a fényvisszaverő kabát viselése.