Miként történik az ásványok tisztítása és feltöltése?

Akik kedvelik az ásványokat tartalmazó ékszereket, azoknak érdemes tudni, hogy a drágakövek nemcsak pozitív energiákat képesek átadni az emberi szervezetnek. Pontosan ebből az okból kifolyólag, az ásványok tisztítása és feltöltése elengedhetetlen. Lehetőleg minden használat előtt el kellene ezt végezni, hiszen fontos, hogy tiszta és pozitív energiákkal töltsenek fel ezek a nem mindennapi kövek.

Az ásványokkal kapcsolatosan érdekességnek számít, hogy káros anyagokat vagy negatív energiákat ugyanúgy képesek továbbítani. Az ásványok tisztítása és feltöltése abban az esetben lényeges, amennyiben ezeket karkötőn, nyakláncon vagy medál formájában viseljük. Ezeket ugyanis hosszú órákon keresztül viseljük a nyakunkon, csuklónkon.

Hogy a tisztítást milyen módon végezzük? Az ásványok tisztítása és feltöltése kapcsán létezik néhány általános, bevált módszer. A legegyszerűbb ezek közül a folyó csapvíz alatt 2-3 percig tartó folyamatos mosás. Az ásványok minden oldalát egyformán meg kell tisztítani. Lényeges információ ugyanakkor, hogy bizonyos fajták egy idő után feloldódhatnak, kifakulhatnak, valamint a víz hatására mérgező anyagokat fejleszthetnek.

Az ásványok tisztítása és feltöltése során ezért a köveket mindig csöpögtessük le vagy tegyük kicsit ki a napfényre. A napfény remek eszköz mind a tisztítás, mind pedig a feltöltés szempontjából. A napfénnyel érdemes óvatosan bánni, mivel egyes típusok ennek hatására megfakulhatnak. Ezért a napkelte és a napnyugta a leginkább megfelelő időpont. Az ásványok tisztítása és feltöltése a só alkalmazását is magába foglalhatja, de mindenképpen kerüljük a sós vizes oldatba történő áztatást.