Ellenáll a víznek az akvarell papír

Nem véletlen, hogy ez az alapanyag minden művész kötelező kellékének számít, különösen azoknál, akik napi szinten foglalkoznak festéssel. Az akvarell papír a kopással és törléssel, valamint a vízzel való érintkezéssel szembeni nagyfokú ellenálló képességéről híres.

Az utóbb említett pont rendkívül fontos, mivel az akvarell technikákhoz akvarellfestékeket használnak. Éppen ezért, a felületének mindenekelőtt meg kell akadályoznia, hogy a festék behatoljon a papír szerkezetébe. Üzletünkben többféle akvarell papírt kínálunk, amelyek a textúra, az összetétel, a formátum és a gyártási módszer tekintetében különböznek egymástól. Általánosan elfogadott tény, hogy a jó minőségű termék elsősorban olyan, amelyik túlnyomórészt pamutból készül.

Az ilyen papír rendkívül rugalmas, ráadásul lehetővé teszi, hogy a színek szabadon áramoljanak és keveredjenek egymással. A pamutból készült akvarell papír garantálja az egyedi, ugyanakkor kiváló minőségű munkát. Ezen kívül, összetételében nem tartalmaz savakat, amelyek idővel befolyásolhatják a munka minőségét.