Dixit társasjáték – a határt csak a képzeleted szabja

Szeretne olyan tevékenységet kipróbálni, ami elősegíti a kommunikációt, kreativitást igényel, valamint bizonyos szintig bepillantást enged a társai lelkivilágába? A Dixit társasjáték szemet gyönyörködtető lapjai éppen ezt teszik lehetővé.

A játék lényege, hogy a játékos kiválaszt a kártyái közül egyet, amit alaposan megfigyel, majd pedig mond róla valamit, közben a társainak nem mutatja meg. A többi játékos is választ a saját lapjai közül egyet, amire valamilyen szinten illik a leírás, majd pedig szavazni kell arra, hogy melyik lehetett az eredeti illusztráció. Fontos a Dixit társasjáték során, hogy az elmondottak alapján ne legyen teljesen egyértelmű a válasz, azonban mégis legyen annyira pontos a megfogalmazás, hogy legalább egy személy ráismerjen.

A Dixit társasjáték a különleges, sokszor akár furcsának is mondható képsorozatok által, a játékosokból különböző emlékeket, mély gondolatokat idézhet elő. Az alapjáték végigjátszását követően újabb kártyák is beszerezhetőek, a játék érdekesebbé tételének érdekében.