Az érszűkület kialakulása több tényezőtől függ

Az ereket érintő panaszok az egész világon, így Magyarországon is rendkívül gyakoriak. Az érszűkület mögött többféle ok is meghúzódhat. Ezek között pedig szerepelnek az olyan típusok, amiket az érintettek az életmódjukkal idéznek elő. A dohányzás, túlsúly, mozgásszegény életmód ugyanis nagyban szerepet játszik ennek kialakulásában. A kettes típusú cukorbetegségért szintén sokszor saját magunk vagyunk a felelősek, hiszen az életmódunk előidézheti ennek kialakulását is.

Az érszűkület természetesen sok esetben csak „jön” a korral, valamint olyan betegségekkel, amelyekről mi magunk nem tehetünk. Fontos ezért odafigyelni a szokásainkra, táplálkozásunkra, valamint a mozgásunkra, ugyanakkor a rendszeres egészségügyi szűréseket se hanyagoljuk! Az érszűkület minden esetben kockázati tényezőnek számít, bizonyos helyzetekben pedig egyenesen életveszélyes is lehet. Ne hanyagoljuk tehát a kezelését, hanem vegyük időben elejét a problémáknak.

A klasszikus, nyugati orvoslás mellett, alternatív, de bizonyítottan hatásos terápiákat is érdemes kipróbálni. Vannak olyan részei, funkciói a szervezetünknek, amelyekre nem fordítunk elegendő figyelmet. Tisztában vagyunk azzal például, hogy mi a mikrocirkuláció? A mikrokeringés serkentése sokkal fontosabb, mint gondolnánk. A mikrokeringés ugyanis az egyetlen úthálózat a testünket alkotó sejtek ellátására és a salakanyagok elszállítására. Ha ez a keringés nem olyan, mint kellene, akkor a szerveinkhez és szöveteinkhez nem jut elég vér, tehát ezek károsodást szenvedhetnek.

A jó hír azonban, hogy a mikrokeringés serkentése természetes módszerekkel is megoldható. Az egyik ilyen módszer egy olyan orvostechnikai eszközzel történik, ami már Magyarországon is elérhető. Az eszköz által végzett terápia olyan betegségek és panaszok megelőző és kiegészítő kezelésére javasolt, amelyek kiváltó oka vagy velejárója a gyenge rugalmas érfalmozgás okozta zavart mikrokeringés. A mikrokeringés serkentése a már említett eszköz alkalmazásával nem jár sem fájdalommal, sem pedig mellékhatásokkal.