A zománcos edények nem fakulnak ki

A zománcozott tárgyakról nem mondható el, hogy ezek képeznék a legfenntarthatóbb kempingfelszerelést. Azonban a zománcos edények energiaátvitele egyenletes és gyors, így a főzési idő rövid, ízvesztés nélkül. A teljesítményük jobb, mint a hagyományos fazekaknak, és tökéletesek pároláshoz, főzéshez.

A zománcos edények nemcsak az alapanyagok veleszületett szilárdsága vagy az egyedülálló gyártási technikák miatt tartósak, de a minőségüket tekintve is időtállóak. A színeik nem fakulnak ki, mivel ellenállnak az UV-sugárzásnak. A sima felületüknek köszönhetően könnyen tisztíthatók, tapadásmentesek, illetve természetesen antibakteriálisak, így a karbantartási időt más tevékenység válthatja fel.

A zománcos edények ideálisak a maradékok hűtőszekrényben vagy fagyasztóban való tárolására is. Ellenállnak az élelmiszersavaknak, emellett megakadályozzák, hogy az acélból nem kívánt ízek kerüljenek az ételekre. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ezek nem okoznak allergiát, így általuk hosszabb ideig frissen tarthatja ételeit és egészségesebben élhet.