A napelemes közvilágítási lámpa óvja a környezetet

A solar világítás egyre elterjedtebb világszerte, ami nem véletlen, hiszen környezettudatos és költségbarát megoldás. A napelemes közvilágítási lámpa kifejezetten egyszerű elven működik. A panel összegyűjti a napfény energiáját, aztán elektromos árammá alakítja. Mivel napközben nincs rá szükség, ezért egy akkumulátorban tárolja, egészen addig, amíg besötétedik.

Az esti órákban automatikusan világítani kezd, így biztonságossá teszi az éjszakai közlekedést. A fényérzékelő, amikor észleli, hogy világosodni kezd, akkor kikapcsolja a rendszert. A napelemes közvilágítási lámpa hatalmas szerepet játszik a szén-dioxid kibocsájtás csökkentésében, hiszen a legkönnyebben elérhető megújuló energiaforrásból nyeri az energiát.

Kizárólag a megújuló források használatával lassíthatóak a Föld erőforrásainak kimerüléséből jelentkező problémák. A világítótest valamivel többe kerül, mint a hagyományos változatok, hosszútávon azonban mégis olcsóbb alternatívának nevezhető. A napelemes közvilágítási lámpa ára általában néhány hónap alatt megtérül.