A Tatra tea ár alacsony a minőséghez képest

Akik szeretik a minőségi italokat, azoknak Szlovákia neve hallatán valószínűleg ez a nedű fog az eszükbe jutni. A Tatra tea ár egyáltalán nem magas ahhoz képest, amennyire kedvelt. Igazán különleges alkoholos folyadék, aminek alapját a fekete és a fehér tea, de egyéb gyógynövények, gyümölcskivonatok együtt adják.

Ez az ital 32-72% alkoholtartalmú, emiatt általában teával vagy forró vízzel hígítva isszák. Azt állítják róla, hogy ez a világ legerősebbje, aminek a története évszázados hagyományokon alapul, azokra a tátrai időkre nyúlik vissza, amikor a hideg teleken az emberek mindenféle hegyi gyógynövényekből készített teát tömény alkohollal öntöttek le.

Jelenleg számos változata ismert, több mint 10 féle ízben kapható és ezek mindegyike eltérő alkoholtartalmú. A legnépszerűbb ezek közül az 52%-os klasszikus, amiből éves szinten több mint félmilliót értékesítenek. A Tatra tea ár nagyon is megfelelő, hiszen ez a nedű különleges és egyedi, van belőle gyulladáscsökkentő és emésztésjavító hatású is.