A mozgásérzékelős lámpa elzavarja a betolakodókat

Az emberek mindig tudnak a betörés veszélyéről, azonban csak ritkán hiszik el, hogy ez velük is megtörténhet. A mozgásérzékelős lámpa beszerelése akkor szokott a napi ellátandó feladatok listájára kerülni, amikor az egyik közeli épületet kirabolták. Ilyenkor hirtelen mindenkinek eszébe jut, hogy a következő áldozat a saját háza lehet, ami éppen az esti órákban szokott történni.

Általánosságban elmondható, hogy az emberek, ha sokáig is maradnak fent, a hajnali órákban mély álmukat alusszák. A betörések akkor szoktak megtörténni, amikor a test és az agy teljesen kikapcsol, ez pedig ahhoz vezet, hogy sokan észre sem veszik a kárt. Nem mindegy azonban, hogy milyen a ház világítása, hiszen a váratlan betolakodók szeretnének a sötétség leple alatt maradni.

Mi segít ilyenkor? A mozgásérzékelős lámpa akkor fog felkapcsolódni, amikor a betörő a közelbe jön, ami nemcsak megijesztheti, hanem hirtelen mindenki előtt láthatóvá teszi. Ha pedig elmúlt a meglepetés ereje, akkor lehet, hogy inkább meggondolják magukat.