A borókabogyó a gin alapja

Néha megtörténik, hogy egy gyógynövény a betegektől és a gyógyászattól távol kerül felhasználásra. A gin alapanyagát tekintve semmi különleges dolgot nem tartalmaz, csupán egyszerű, semleges ízű alkoholpárlatot.

Azonban itt jön az érdekesség, ugyanis a meghatározó ízét egy növényből, pontosabban a közönséges borókából nyerik ki. Elkészítése nem tartalmaz komplikációkat, az alkoholba beleáztatják a bogyókat és más fűszereket, majd újabb párlás következik.

Sokan fogyasztják önmagában, mégis talán a belőle készült keverékek terjedtek el leginkább, gondoljunk csak a mindenki által ismert Martinira. Az árát befolyásolja, hogy a koktélokba valót rendeljük-e meg vagy olyan prémiumminőségre vágyunk, amit önmagában és jégre töltve is el lehet fogyasztani.

Ettől függően, az árak 3000 és 40.000 Ft között mozognak. természetesen létezik olyan fajta gin, amit nem mindennap iszik az ember, példának okáért az Amuerte névre hallgató üveg, amibe keserű koka, papaya és Dél-Amerikából származó sárkánygyümölcs is kerül.