A bobok a tél kedvenc eszközei

A tél beálltával nemcsak a táj válik fehérré, hanem a gyerekek arcán is megjelenik egy évenként visszatérő mosoly. A meleg ruhák testet öltenek, majd a garázsokból, szekrények tetejéről lekerülnek az addig pihenő szánkók és bobok.

A havas utak borsot törnek a munkába járó szülők orra alá, de annál nagyobb örömet jelenteken a fiataloknak. Mert ki az, aki kihagyna egy feledhetetlen csúszkálást? Amíg a bátrabbak a nagyobb dombok tetejéről is leszáguldanak, addig a kicsik biztonságban tudhatják magukat a szülők mögött, hiszen a hócsúszkákat egy jól kifeszített kötél segítségével is mozgásban lehet tartani.

Amennyiben valaki inkább szeretné elkerülni a megfékezhetetlenül elszabadult szánkókat, érdemes olyat beszereznie, ami nemcsak féket, hanem kormányt is tartalmaz, így a gyerekek biztonságosan csúszhatnak le a meredekebb hegyoldalakon is. Vásárlás előtt érdemes figyelembe venni a kicsik életkorát, a közeli dombok meredekségét és az autóforgalmat, majd ezt követően beszerezni a családtagoknak megfelelő bobokat.