Ez a sötét lepárlású szeszesital népszerű fajtája, ami teljes egészében Írországból származik. A fő összetevője az árpa, más gabonafélék keverékével. A háromszoros lepárlás adja meg az ír whiskey azon simaságát, ami megkülönbözteti a skót whiskytől.
A készítők az ír fajtát legalább 3 évig érlelik fahordókban, hogy édes, karamellás ízt kapjon. Az ír whiskey sima és bársonyos textúrájú, enyhe gyümölcsös jegyekkel és gabonaszemek ízével rendelkezik.
A kóstolásnál finom vaníliás jegyeket is érezni fogunk, amelyek fokozzák ennek a híres italnak a simaságát. Sokan nincsenek tökéletesen tisztában azzal, hogyan kell inni. Ennek a desztillált italnak a simasága megkönnyíti, hogy úgy tálaljuk, ahogyan szeretnénk.
Élvezzük jéggel vagy készítsünk belőle ízletes koktélokat. Ha van ilyen az otthoni bárban, akkor számtalan lehetőséget találunk a finom koktélokhoz, beleértve a frissítő martinit vagy a desszert koktélokat. Az ír whiskeyt adhatjuk kávéhoz tejszínhabbal a tetején, hogy melegítő ír kávéitalt kapjunk egy hideg estén.