Whisky árak: mik a legfőbb befolyásoló tényezők?

A kanadai whisky árak széles skálán mozognak, és számos tényező befolyásolja azokat. A kanadai whisky híres a minőségéről és sokoldalúságáról, ami megmutatkozik az árképzésben is. Az árak milyenségét először is a nedű típusa határozza meg. Vannak alapvetően kevert kanadai italok, amelyek kevésbé komplex ízvilágot kínálnak, és az esetükben általában a whisky árak sokkal kedvezőbbek.

Ezeket többnyire hagyományos módon, nagyobb mennyiségben gyártják, így az árúk is kedvezőbb lehet. Másrészt vannak a prémium vagy kézműves kanadai szeszek, amikhez magasabb minőségű összetevőket és különleges eljárásokat alkalmaznak a gyártás során. Ezek az italok általában drágábbak, mivel a minőségi szempontok és a korlátozott mennyiségű gyártás növeli a költségeket.

Az érlelési idő is befolyásolja az whisky árak milyenségét. A hosszabb érlelés általában magasabb árat eredményez, mivel az idő alatt az italok több karaktert és komplexitást fejlesztenek ki. Ezért a 12, 18 vagy 25 éves érlelési idővel rendelkező kanadai whisky-k árai is eltérőek lehetnek. Az italok márkaértéke és hírneve is szerepet játszik az árképzésben.