Védelmül szolgál a labor köpeny

Az egészségügyben fontos, hogy a dolgozók speciális ruházatot viseljenek. Legyen szó fogorvosról, orvosról vagy fizioterapeutáról, a munkaruha több mint egyszerű viselet. Számos oka van annak, hogy miért fontos a labor köpeny. Az egészségügyi ágazatban a munka gyakran nagyon intenzív.

Az alkalmazottak sokat mozognak, és sokféle helyzetben kell bizonyítaniuk. A kényelmes labor köpeny ezért nem felesleges luxus. A köpenyek általában fehér színűek, és gyakran a laborokban dolgozó tudósok és technikusok is viselik ezeket. Általában térdig érnek, és a személyzet a hagyományos utcai ruhája fölött viseli.

A labor köpeny alapvető szerepe a kiömlött folyadékoktól vagy a kezelt vegyi anyagoktól való védelem. De azonosítási célokat is szolgálhat, hiszen ha valaki ilyen ruhát viselő személyzetet lát, tudja, hogy ők azok, akik a laboratóriumokban kényes dolgokat kezelnek. A vegyipari vagy kórházi laboratóriumok dolgozói gyakran fehér színű labor köpenyt viselnek, ami egyben a tisztaságot is szimbolizálja.