Sadolin vízbázisú vastaglazúr

A vízbázisú vastaglazúrokat számtalan mindenre lehet használni. A Sadolin, mint fedő lazúr, kiválóam beválik mérettartó szerkezetekre vagy épp fa szerkezeti elemekre. Gondolni kell itt az erkélyekre, kerítésekre vagy épp különféle burkolatokra és díszítési elemekre. Akkor is bátran választható ez a termék, ha puhafa vagy kemény felületeket szükséges bevonni egy speciális lazúrral.
Tökéletesen beválik akkor is a Sadolin, amikor természetes vagy már létező áttetsző, sértetlen bevonatokat kell festeni. Előnye, hogy a felhordása egyszerű és nagyon jó tapadási felületet képez még a kezeletlen fán is. Teljesen áttetsző és megóvja a puha fát a szürküléstől. Hogyan alkalmazható ez?

Először is tudni kell, hogy a különféle színek egymással minden arányban keverhetők. Nem szabad elfelejteni, hogy a színtelen Sadolin Plus használata utolsó rétegként mindig kerülendő. Kültéri felhasználás esetén a keverék legfeljebb 30%-a színtelen kell legyen. Ha a felületkezelés famunkákon történik, kültérben, akkor tanácsos felhordani egy réteg alapozó bevonatot a Sadolin Base Plus készítményből a fa telítéséig.