Rengeteg területen nélkülözhetetlen a hidraulikaolaj

A különféle iparágakban használt masinák kifogástalan működéséhez elengedhetetlenek az olajok és egyéb készítmények. A hidraulikaolaj a motorolajok után az egyik legnépszerűbb és egyben a legtöbbet használt anyag.
Érthető is, hiszen nagyon széles körben elengedhetetlennek számít, ugyanis a mezőgazdaságtól kezdve az építőiparon keresztül az élelmiszergyártás területéig számos területen pótolhatatlan szereppel bír. Milyen jellemzőkkel rendelkezik a hidraulikaolaj, illetve ennek milyen változatai vannak?

Először is tisztázni kell a felhasználási elvet. Azon alapszik ez, hogy a folyadékok nem összenyomható közeget hoznak létre, aminek eredményeként minimális veszteséggel alkalmasak az erőátadásra. Az összetételét illetően a hidraulikaolaj nagyon sokféle lehet.
Létezik növényi, szintetikus és ásványi alapanyagokból készített. Sőt, van már emulzió segítségével létrehozott keverékek is. A HungaroLube internetes áruházban például többféle gyártó termékét lehet megtekinteni és megvásárolni. Ha valaki nem tud dönteni a hidraulikaolaj kiválasztásakor, nyugodtan kérheti egy kolléga segítségét.