Praktikus segítség a kertben a fűkasza

A parkok, közterületek, zöld terek, kertek karbantartására a fűnyíró nem minden esetben alkalmas. A túl nagyra nőtt gaz vagy a bozótosabb, erősebb szárú vadnövények esetében a fűkasza lehet a megoldás. Ez a szerszám damil vagy késpenge vágófejjel rendelkezik, ami a vastagabb szárú növények vagy akár bokrok vágásához is használható, akkumulátoros és benzines kivitelben is kapható.

A benzinmotoros fűkasza általában magasabb teljesítményű, de alaposabb karbantartást igényel, mint az akkumulátoros változat, az utóbbi használata viszont kisebb ökológiai lábnyommal jár. Benzinmotoros verzió esetén érdemes a gyártó által előírt keveréket használni, a hosszabb élettartam érdekében.

Egyenetlen talajú területeken is könnyen lehet dolgozni a fűkaszával, és a meredekebb részeken szintén kiválóan elvégezhető vele a gaztalanítás. A nehezen megközelíthető helyeken is egyszerűen lehet használni, ott is, ahol egy fűnyíró már nem férne el, ezáltal sokkal precízebb munkát lehet vele végezni. A kerti munkákhoz tehát a fűnyíró mellé mindenképp jól jön egy fűkasza is.