Nyugtató hatással van a szervezetre az akácméz

A méhészeti termékek számos olyan egészségjavító tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeket nemcsak érdemes szem előtt tartani, hanem lehetőség szerint ki is kell használni. Ez nem csupán azért van így, mert például az akácméz gyógyító hatásait már évezredek óta ismeri az emberiség és nem csupán az egyiptomi fáraók miatt, akik még a túlvilágra is magukkal vitték ezt a finomságot.

Nem szól Micimackó méz iránti rajongásáról sem. Arról a tudásról van szó, amihez ma hozzáférhetünk és ami sokkal szélesebb körű és kiterjedtebb, mint az a tudás, amivel nagyanyáink rendelkeztek. Ez az egyik fő oka a tevékenységünknek. Célunk a tudatosítás és az ismeretek bővítése, mivel az akácmézben benne rejlenek a szervezetünknek oly szükséges gyógyító tulajdonságok.

Magas cukortartalma miatt különösen hasznos a fizikai és szellemi fáradtság ellen. Az akácméz fogyasztása nyugtató hatással van a szervezetre, különösen fokozott stressz idején. Az említett egyszerű cukrok a véráramba való gyors felszívódásuknak köszönhetően az izmok táplálásáért is felelősek.