Multifunkcionális segédeszköz a jóga tégla

Sokan azt gondolják, hogy ez a keleti gyakorlat-rendszer egyfajta torna, mivel a laikusok szemében pont úgy néz ki. A céljuk azonban más. A spirituális technikában ugyanis elengedhetetlen a relaxáció és egyes kellékek használata. A jóga tégla több funkcióval bíró segédeszköz, mivel különböző magasságú és más-más feladatra használható.

Elsősorban a karok és a fej alátámasztására szolgál, segít megtartani az egyensúlyt és elérni a szükséges feszülést. A jóga tégla kiváló segítség a bordaközi izmok és a gerinc ellazításában. Készülhet habszivacsból, ami könnyű, olcsó, de könnyen karcolódik, műanyagból, ami szintén könnyű, de nem túl kellemes a testnek, illetve fából és parafából. A szakemberek a parafa téglákat tartják a legjobbnak, mert ezek nem karcolódnak, hosszú élettartamúak és környezetbarátok.

Ezek a kellékek különböző méretűek, négyzet vagy téglalap alakúak. Az árúk a termék minőségétől függ. A legolcsóbb jóga tégla habszivacsból készül. A parafa vagy a fa opciók ára valamivel magasabb, de hosszú távú használatot tesznek lehetővé.