Láncfűrészek különféle működéssel

A ház körül, a parkokban és az erdőgazdaságokban számos korszerű berendezés könnyíti meg a munkavégzést. A sokoldalú láncfűrészek gyakorlati haszna ezeken a felhasználási területeken semmivel sem helyettesíthető. Felaprítható velük a tüzelő, elvághatóak a fatörzsek és megmetszhetőek a vastagabb ágak, de a barkácsműhelyekben is közkedveltek.

Az elektromos láncfűrészek népszerűsége méltán mutat növekvő tendenciát, ugyanis az alkalmazásuk költséghatékony, alacsony zajszint mellett. A hátrányuk mindössze az, hogy a használatuk helyhez kötött. Amennyiben a műhelyen kívüli alkalmazásra lenne igény, beszerezhetőek a kisméretű, könnyű akkus modellek is, ezek áramforrástól függetlenül működnek, gyakorlatilag bárhol.

A legerősebb típusok azonban továbbra is a benzinmotorral ellátottak, itt a károsanyag-kibocsátás és a hangos munkamenet okozhat némi gondot. A keziszerszamshop.hu webáruházban fellelhető láncfűrészek kedvező áron állnak az érdeklődők rendelkezésére mindhárom kategóriában és olyan neves gyártóktól, mint amilyen a Makita vagy a Hikoki.