Különféle rágcsálnivalók a gyerekzsúron

A születésnap nagyon fontos minden gyermek életében. Gyakran előfordul, hogy a kicsi már türelmetlenül várja és részletesen elképzeli. A gyerekzsúr azonban elég nagy kihívást jelentenek a szülőknek, akiknek az ételekkel, dekorációkkal és programokkal kell foglalkozniuk. Jó ötlet előre elkezdeni megtervezni a gyermek buliját, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.

Egy gyerekzsúr nemcsak a jó szórakozásról szól, hanem a kicsik ízlésére szabott ételekről is. A nem szokványos falatok elkészítése ezért szükségszerűnek bizonyul. A zsúrok meglehetősen gyakori problémája a túlzott édességfogyasztás okozta gyomorproblémák. Ezért a menü összeállításakor ügyeljünk arra, hogy változatos ételeket kínáljunk, ami gyümölcsöt is tartalmaz!

Kincskereső játék érdekes feladatokkal

Vidám elfoglaltságot keres az egész családnak? A kincskereső játék otthon vagy a szabadban is ideális ötlet születésnapra, gyermeknapra, piknikre vagy grillezésre. Egy ilyen játékot saját maga is elkészíthet, a nehézségi szintet a résztvevők életkorához és a parti helyszínéhez igazítva. Mindössze annyit kell tennie, hogy kissé módosítja a szabályokat.

A kincskereső játék számos fordulatot és kihívást tartalmaz az út során, ezért van olyan erős hatással a csapatmunkára. A történet minden percben felgyorsul, a rejtvényfejtés pedig rendkívül izgalmassá válik. Egy ilyen játékban mindenki úgy érezheti magát, mint James Bond. A csapatoknak titkos ügynököket kell felkutatniuk és értékes nyomokat, információkat kell kiszedniük belőlük.

Hogyan színezhető a só liszt gyurma?

Ezt a masszát a leggyakrabban száradás után festik és díszítik, de ezt megtehetjük az összetevők összekeverése előtt is. A só liszt gyurma színezéséhez használhatunk ételfestéket, de az olyan fűszerek, mint a kurkuma, a kakaó vagy a piros paprika is ugyanolyan jól működnek. A cékla leve szintén kiváló színezőanyag. Ha a figurák elkészültek, érdemes megszárítani, hogy később felakaszthassuk vagy felerősíthessük ezeket valahová.

A só liszt gyurma figurát megszáríthatjuk a levegőn vagy a sütőben. Ez előbbi módszer a legbiztonságosabb, de egyben a legidőigényesebb is. A sütőt választva ügyeljünk arra, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 70 Celsius-fokot. Ha gázzal működő sütőről van szó, érdemes az ajtót kissé nyitva hagyni. Elektromos sütőnél erre nincs szükség.

Fejtörők kicsiknek és nagyoknak

A szeszélyes tavaszi időjárást elnézve be kell látnunk, hogy néhány játékot át kell költöztetni a hátsó udvarról a házba. Szerencsére, a fejtörők az esőben sem unalmasak és szuper ötletként szolgálnak a borongós napokon. A logikai rejtvények kemény munkára kényszerítik az elmét. Kétségtelen, hogy ezek olyan játékok, ahol sokszor hosszabb ideig kell gondolkodni a következő lépésen vagy döntésen, amit meg kell hozni.

Sok ilyen játék viszonylag magasra teszi a követelmények mércéjét. A fejtörők között azonban nemcsak felnőtteknek, hanem gyermekeknek szóló változatok is vannak. Ezek olyan szórakozási formák, amelyek bár időnként frusztrálóak lehetnek, a szintről szintre történő leküzdésük nagy elégedettséget nyújt. A játékok ötvözik a szórakozást az agy tréningjével, ami mindenképpen hasznos és szükséges.