Hasznos találmány a csempe szintező ék

A hidegburkolás külön szakterület, de olykor lehet belőle DIY projekt is. Gyakran a szakemberek leterheltsége miatt döntenek úgy sokan, hogy nem várnak hónapokat a munkára, hanem inkább a saját kezükbe veszik a kivitelezés kulcsát.

A csempe szintező ék alkalmazásával több kezdő hiba is kiküszöbölhető, így megéri ebbe fektetni, amennyiben biztosra akarunk menni. Vannak olyan esetek, amikor egyszerűen vétek a csempeszintező nélkül nekilátni a kivitelezésnek. Na és mi a helyzet az esetlegesen felmerülő költségekkel?

Mennyire pénztárcakímélő a burkolatszintező ék ára?

A nyers beton kinézete nem annyira vonzó és a tartóssága sem kimagasló, ami miatt érdemes kezdeni vele valamit, ha jó eredményt kívánunk elérni. A burkolás pontosan arra szolgál, hogy kapjon az alap egy olyan strapabíró és többnyire díszes felszínt, amire öröm ránézni és sok éven át kitart.

A folyamat során, már amennyiben csempézésről van szó, a burkolatszintező ék tökéletes segédeszközként szolgál. A kellően egyenletes felszín kiképzése, a többnyire nagyobb méretű és vékony lapok alkalmazásánál kulcskérdés és még a profiknak is okozhat kihívást. A burkolatszintező ék pontosan ezért született meg. Az alkalmazása egyszerű és a magas minőségének hála, több alkalommal felhasználható, ami garantálja a megtérülést.

Amire minden esetben érdemes odafigyelni, hogy a nagy és kis burkolatszintező ék nem cserélhető fel a méretkülönbségek miatt. Ha tehát kimondottan a nagy ékes rendszereket kívánja használni, akkor azon belül is talál több típust, amik igen kedvező áron kaphatók és egymással kompatibilisek. Ilyen többek között a TLS-SMART, valamint az ECO verziók, amik létrehozásánál kimondottan a költséghatékonyság volt a fő célpont.

Mikor választható a nagy és mikor a kis csempe szintező ék?

Az ékes csempeszintező rendszerek igen nagy családot képviselnek, de alapvetően 2 részre oszthatóak. A TLS-PRO nagy és TLS-BASIC kis burkolatszintező változatok, alakjukban és funkciójukban teljesen megegyeznek, egyedül a méretek térnek el egymástól bizonyos szinten.

A TLS-BASIC olyankor kerülhet előtérbe, amikor kisebb méretű lapokkal történik a munka. A csempe szintező ék nagyon könnyen becsúsztatható a talpak felső fül részébe és ezt követően egy speciális fogóval történik a beszorítása. Ugyanakkor a kellő rutin megszerzését követően, már erre sincs feltétlenül szükség, a profik sokszor kézzel szorítják be az ékeket.

A kikönnyített szerkezetnek és a kisebb méretnek hála, az árak is kedvezőbbek, így nem meglepő, hogy sokan választják segítségül. Ami viszont a nagy testvérét illeti, a TLS-PRO csempeszintező rendszer igen hasznos tud lenni például a nagyobb méretű és kimondottan vékony elemek fektetésénél. A lapok nagyságától függően, oldalanként érdemes legalább 2 darab csempe szintező ék elhelyezése, a kellő stabilitás biztosítása érdekében.

A csempe szintező ék nem, csak a talpak kialakítása változik

Ha már csempeszintező rendszer, akkor érdemes külön megemlíteni a TLS-PRO kategórián belül az XL változatot. Itt a csempe szintező ék kialakítás nem változik egyáltalán, egyedül a talpak nyúlnak meg egy kissé felfelé, hogy a 12-22 mm vastagságú lapok esetében is alkalmazhatóak legyenek.

12 mm alatt, a teljesen standard talpak felelnek meg a célnak, de ezen felül már szükség van az XL kiszerelésre, az eredményes lapszintezés elvégzéséhez. Ami pedig a használatot illeti, az teljesen megegyezik a jól megszokott módszerrel.

A csempeszintező nélkül nem éri meg burkolni

Nem csupán a kezdők, de a profik is véthetnek hibákat. A méretesebb lapok esetében, akár gyárilag is lehetnek kisebb-nagyobb eltérések egyes elemek között. Az egyenetlen felszín kijavítása a ragasztó száradása után már lehetetlen. Ilyenkor csak a feltörés segíthet, amit jobb elkerülni.

A prémium csempeszintező rendszer, minimális költségek mellett, gondoskodik a maximális eredményről. Magabiztosabbá teszi a munkafolyamatot és a kívánt egyedi végeredményt szintén garantálja.

További jó hír, hogy maga a csempe szintező ék 25 alkalommal újra felhasználható, ezért elég kiszámítani és megvásárolni azt a mennyiséget, ami egyetlen napnyi adagnak felel meg és csak a talpakat kell rendszeresen pótolni.

A burkolatszintezo.hu weboldalon néhány kattintással megtalálható mindaz, amire szükség van és ezt követően nincs más teendő, mint lendületesen elkezdeni a kivitelezést.