Elektromos fűtés napelemmel, avagy búcsú a fűtésszámlától

A nagyobb lélegzetvételű lakásfelújítások során gyakran felmerülő kérdés a fűtéstechnika korszerűsítése is. Az elektromos fűtés napelemmel is megvalósítható, különösen abban az esetben, ha az adott háztartás korábban radiátorokkal oldotta meg a szóban forgó kérdést. Sőt, ha a napelemek telepítése már megoldott az ingatlan esetében, kár lenne azokat nem összekapcsolni a fűtési rendszerrel.

Ezáltal ugyanis nem „csupán” a villanyszámlának, de a fűtésszámlának is búcsút inthetünk. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a napelemes rendszer önmagában nem képes meleg vizet előállítani. A panelek áramot termelnek, amit a későbbiekben a lakók a háztartás berendezéseire, nagyobb rendszereire fordíthatnak.

Az elektromos fűtés napelemmel tehát 3 különböző módon is megvalósítható: villanyradiátorral, hőszivattyúval és villanykazánnal. Annak érdekében, hogy a projekt sikerrel záruljon, fokozott relevanciát kell fektetni a kivitelező csapat kiválasztására. A Tiszta Energiák profi szakembereire bátran rábízhatjuk a korszerűsítést.