Elektromos fűnyíró hasznos funkciókkal

A kertet és az udvart folyamatosan gondoznunk kell, hacsak nincs az egész terület lebetonozva. A természet mindig utat tör magának, ami nem is lenne baj, de ha elburjánzik a fű a ház körül és előtt, az nem mutat túl jól. Hogyha nem egy focipálya méretű területet kell karbantartanunk, akkor az elektromos fűnyíró modelleknél keresve sem találhatnánk alkalmasabb változatokat a feladatra.

Egy modern, szénkefe nélküli elektromos fűnyíró teljesítménye mondhatni már-már vetekszik a benzinmotoros változattal. De miért jó szénkefe nélkül, mint szénkefével? A villanymotoroknak általában ez a része használódik el a leghamarabb. Viszont a technológiai fejlődésnek hála, ez az alkatrész most már nélkülözhetőnek számít a legújabb elektromos motorokból.

A hatékonyság és a megbízhatóság ennek köszönhetően megnőtt. Az elektromos fűnyíró egyetlen hátránya nem más, mint a kábel és több mint valószínű, hogy egy hosszabbítóra is szükség lesz. Ennek a hossza határozza meg, hogy mekkora területen használható az elektromos fűnyíró. A legmodernebb változatok, mint például a Ryobi kitűnő szegélyvágó képességekkel rendelkeznek.

Ez a Ryobi-nál az EasyEdge elnevezést kapta. A tökéletes végeredmény érdekében nem kell szegélyvágót is használjunk. Ez nemcsak praktikus, hanem egy gazdaságos megoldás egyszerre. A modern elektromos fűnyírók általában teleszkópos fogantyúval rendelkeznek, amit a testmagasságunkhoz állíthatunk, a kényelmes használat érdekében. Hogyha nem szeretnénk a kábellel bajlódni, de a benzinmotor berregését sem hallgatnánk szívesen, akkor érdemes szétnéznünk az akkumulátoros fűnyírók között.