Amper bővítés az áramerősség korszerűsítéséhez

Ha régebbi otthonban élünk, előfordulhat, hogy az elektromos hálózat nem tudja biztosítani a modern berendezésekhez és eszközökhöz szükséges energiát. Ebbe azonban nem kell szomorúan beletörődnünk, mivel amper bővítés által egyszerűen változtathatunk a helyzeten. Az újabb építésű otthonok legalább 100 amperes hálózattal rendelkeznek, de sok 200 vagy 300 amperes teljesítménnyel is bír. Ez annyi áramot biztosít, amennyire egy család csak vágyhat.

Ha a családunknak szerény elektromos igényei vannak, 60 amper is elegendő lehet, különösen, ha a fűtés földgázzal történik. Ahol gázkazánok, kályhák és vízmelegítők vannak, nem feltétlenül van szükséges az amper bővítés. Amennyiben a nagy igénybevételű berendezéseinkhez áramot használunk, hamarosan rájövünk, hogy a 60 vagy 100 amper nem elég a munkájukhoz, különösen, ha még légkondicionálónk is van. Szerencsére egy képzett villanyszerelő képes elvégezni az amper bővítést és lehetővé teszi, hogy rendelkezzünk a szükséges teljesítménnyel.

Kire bízzuk a villanysütő beszerelését?

Eljött az ideje, hogy lecseréljük az elektromos tűzhelyt, akár azért, mert a készülék évek óta használaton kívül van, akár azért, mert egyszerűen modernizálni szeretnénk a konyhát. Ez nagyszerű hír, de valószínűleg néhány tanács nem árt a villanysütő bekötéséhez egyenesen a szakértőtől, ha már egy rakás pénzt költöttünk a berendezésre. Bár egy elektromos tűzhely beszerelése önmagában nem könnyű feladat, így sokan akár saját maguk is elvégezhetik, vannak olyan törvényszerűségek, amelyekkel nem árt tisztában lenni, mielőtt feltűrnénk az ingujjunkat és belevetnénk magunkat a villanysütő bekötésébe.

Még a kisebb elektromos munkák is sok türelmet, kutatást és előkészületet igényelnek, de végrehajthatóak, ha rendkívüli gondossággal járunk el. Amennyiben egy szemernyi kételyünk is lenne a villanysütő beszerelés bármelyik részével kapcsolatban, akkor inkább bízzunk meg egy hozzáértő szakembert azzal, hogy végezze el a munkát helyettünk. Bár a beruházás egy kicsit többet fog kerülni, de a biztonságnak nincs ára.