A modern kanapé lehetőségei

Új ház vásárlásánál sokan szeretnének valami újat beszerezni. A kanapé hagyományos elrendezése helyett, ma már igazán modern választék áll a vásárolni vágyó rendelkezésére.

Nagyszüleink lakásában néhány helyen a mai napig megtalálható a tipikus egyszemélyes fotel, a hozzá sokszor giccses mintákkal passzoló két- és háromszemélyes ülőgarnitúra. Bár a funkcióját évekig betöltötte, a mai modern berendezések mellé aligha illik.

Amikor a ma embere meghallja a kanapé szót, akkor rendszerint a sarokba behelyezhető L vagy U alakút keresi. Külön népszerű az a modell, ami ágyként is használható, hiszen így az egyszobás lakásokba is belevarázsolhatunk egy olyan pótágyat, amin a vendégek elférnek, mégis használható a szürke hétköznapokban is.

Ezek erősségei közé tartozik az is, hogy nincsenek fix helyhez kötve, így egy esetleges átalakítás vagy költözés során újra behelyezhetőek a nappaliba. Míg régen kedveltek voltak az erős színek, a bőr, a szövet és a plüss, ma már szinte mindenki a letisztult kanapé mellett voksol.