A Mezcal igazi különlegesség

Az agávé növényből előállított különlegesség története az ősi Mexikóig nyúlik vissza. A Mezcal késztésének módja azonban csak a spanyol hódítás során alakult ki, amikor a megszállók a desztillálási technikát bevitték az országba.

A növény úgynevezett szívét kisütik föld alatti kemencékben, aminek köszönhetően kialakul a nedű jellegzetes, füstös íze. A sült agávét ezután összezúzzák, vízzel keverik és természetes élesztővel erjesztik. Az így kapott lé desztillálásával nyeri ki a végleges ízt és színt. Ezt a folyamatot kétszer ismétlik meg annak érdekében, hogy biztosítsák a nedű tisztaságát és konzisztenciáját. A Mezcal különböző agávé fajtákból kerül előállításra, ezért a kínálat hihetetlenül gazdag és változatos. A fogyasztását illetően azt kell tudni, hogy lassan kortyolgatva a legfinomabb.

Sok helyen, citrom helyett narancsszeletekkel és só kíséretében szolgálják fel. Hasonlóan népszerű, mint a tequila, főleg azok körében, akik mélyebb és autentikusabb ízélményre vágynak. A Mezcal olyan ital, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.