A legnépszerűbb horgoló fonal fajták

Szinte bármilyen alapanyagból horgolhatunk. Kezdőként azonban vannak olyan horgoló fonal variációk, amelyekkel könnyebb lesz dolgozni, mint másokkal és a legjobb ezekkel a lehetőségekkel kezdeni.

Az első döntés, amit meg kell hoznunk, hogy milyen típusú szálakkal fogunk dolgozni. Sok-sok különböző lehetőség van, mind az állati, mind a növényi eredetű szálak esetében. A három leggyakoribb horgolóbb fonal a kezdőknek a gyapjú, a pamut és az akril. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, de bármelyik alkalmas lesz a kezdőknek. A gyapjú rugalmas szál, ami megbocsátja a hibákat. Ha mégis hibázunk, a legtöbb gyapjúfonal könnyen kibogozható és újra felhasználható.

Vannak, akik allergiások a gyapjúra, amivel érdemes tisztában lenni, de a legtöbb embernek jó választás a horgoláshoz. Azon tűnődik, honnan fogja tudni, hogy milyen szálakkal dolgozik? Ahogy hozzászokik a különböző horgoló fonal fajtákkal való munkához, gyakran már rápillantva vagy azt megtapintva is meg tudja majd állapítani a fajtáját.