A leggazdaságosabb megoldás az inverteres klíma fűtésre

Ha fűtésre választunk klímát, más tulajdonságokat és funkciókat kell figyelembe venni és más követelményeket kell támasztani a berendezéssel szemben, mintha csak hűtésre használnánk azt. A köztudatban leginkább a hűtési funkció révén ismertek a klímák, azonban igen széles működési tartományban képesek a hűtés mellett, fűtésre is.

Az inverteres klíma fűtésre minden téren alkalmas megoldás, mert képes -20 vagy akár -30 Celsius fokos külső hőmérséklet esetén is fűteni jelentős teljesítménycsökkenés nélkül. A modern hűtő-fűtő klímák hőszivattyús elven működnek, ugyanis a felvett áram sokszorosát képesek visszaadni fűtőenergiaként.

Ezek a klímák rendelkeznek automatikus csepptálca leolvasztással, ami azt jelenti, hogy a hőcserélő leolvasztásakor keletkező víz extrém hidegben is távozni tud a tálcából, így lehetővé teszi a klíma folyamatos működését. A hagyományos fűtés esetében a felvett és leadott energia nagyjából megegyezik, azonban a fűtésre optimalizált klíma hatékonysága jelentősen nagyobb. A legjobb választás tehát az inverteres klíma fűtésre, a jóval gazdaságosabb és csendesebb működése miatt.