A koreai arcápolás a szép bőr titka

Hallott már a tízlépéses arcápolásról és szeretné tudni, hogy mi az? Íme! Ez konkrétan a koreai arcápolás rutin. A koreai nők ezt mindennap megteszik a bőrükért, ebben rejlik a szépségük titka. Elsőként kezdenek az olajos arclemosóval, majd következik a géles tisztító.

A harmadik lépés a bőrradírozás vagy hámlasztás, ami megtisztítja a pórusokat és megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől. Aztán jön a tonik, ami kiegyenlíti a bőr pH szintjét, utána pedig a könnyed esszenciát kell felvinni. A koreai arcápolás következő lépése a szérum, hetedikként pedig a fátyolmaszkot helyezik fel az arcra és a nyakra is, ami segít a bőrnek felszívni a hatóanyagokat.

Ezután jön a szemkörnyékápoló krém, ami megakadályozza a ráncok kialakulását. A koreai arcápolás kilencedik lépése a hidratáló krém, ami feltölti a bőrt és megvédi a kiszáradástól. Utoljára a fényvédőkrém jön, ami véd a Nap káros hatásaitól, mint például a napfolt. Ez az arcápolási rutin már életstílussá vált, amit a koreai kultúra és tudományos fejlődés alkotott meg.