A kavicsfelverődés javítás standard folyamat

Szinte mindegyikünkkel előfordul, akinek van autója, hogy apróbb balesetek során valami hozzávágódik az autóüveghez. Ezek rendszerint olyan hibák, amelyeket kavicsfelverődés javítás témájában járatos szolgáltatók rövid időn belül meg tudnak oldani.

Egyáltalán nem kell hosszadalmas folyamatokra gondolni és általában nincs szükség a szélvédő teljes kicserélésére sem. Pontosabban fontos megkülönböztetni ezeket a hibákat, hogy vajon csak egy kisebb kavics helye látható az üvegen vagy hosszabb repedés keletkezett.

A repedés nem javítható sajnos, bár sokan azt gondolják elsőre, hogy igen. Ezt rövid úton meg szokták cáfolni a javítást végző műhelyekben, viszont jó hír, hogy a kavics helye könnyedén kicserélhető, néhány ezer forintból. Mindenképpen meg kell mutatni a dolgot a szerelőknek vagy telefonon részletesen leírni a helyzetet, esetleg képet küldeni.

A kavicsfelverődés javítás ma már aránylag standard dolognak számít, nem tekinthető különleges eljárásnak, hiszen sajnálatos módon rengeteg embert érint. A szélvédővel kapcsolatban nagyon sok autótulajdonos érzékeny, hiszen egy rendkívül fontos részét képezi a járgánynak.

Nem lehet nem észrevenni, ha esetleg gond van a tisztaságával, így az üveg polírozás nagyon fontos szolgáltatás manapság az efféle dolgokkal foglalkozó műhelyekben. Amennyiben megsérül valami oknál fogva az üveg, bosszantó tud lenni, hogy karcolások vannak a felszínén.

Tudni kell, hogy ezeknek egy részét könnyen el lehet távolítani a már említett polírozással, ugyanakkor a mélyebb karcolásokon sajnos nem lehet segíteni. Minden esetben tanácsoljuk a konzultálást a szakértőkkel, hiszen ez nem egy olyan valami, amit autodidakta módon meg tudnánk helyesen ítélni.

Sajnos mint mindenhez, ehhez is szakértő kezek szükségesek és nem szabad csak úgy nekiugorni egy nagyáruházban megvásárolt erre való szerrel. Szóval, amennyiben úgy érezzük, hogy a járműre ráfér egy kis kényeztetés ez ügyben, ne feledkezzünk el az üveg polírozás kapcsán tájékozódni! Kérdezzünk rá az ismerőseinknél is!