A jó asztali lámpa ismérvei

Amikor megvilágításra választunk termékeket, nagyon jó, ha abból indulunk ki, hogy mire akarjuk használni az adott tárgyat. Ez egy rendkívül aktuális kérdés az asztali lámpa esetében is, hiszen jó tudatosítanunk az összefüggéseket. Vajon hangulatfényre szánjuk, esetleg olvasáshoz vagy másra? Ez fogja tulajdonképpen nemcsak segíteni, de megválaszolni az egész kérdéskört. 

Természetesen ezen körülmények közül nem lényegtelen, hogy ki használja majd túlnyomóan a mindennapokban, mondjuk egy gyerek vagy felnőtt inkább? Fontos tudni egyebek mellett azt is, hogy milyen egyéb világításra alkalmas eszköz van a szobában, ezen a szóban forgón kívül.

Nem mindegy, hogy mennyire erős alapvetően a már meglévők fénye, hogy az asztali lámpa csak kiegészítésre lesz vagy fő fényforrásként fog funkcionálni. Különösen fontos mérlegelnünk a méreteket, hiszen kell tudjuk, hogy hová fogjuk elhelyezni az újonnan megvásárolt asztali lámpa kiszemelt verzióját. Minden fenti szempontot próbáljunk meg minél alaposabban átgondolni!